Zelf je eigen koffiebonen malen

Naast de koffiebonen heeft de manier van bereiding van de koffie een sterke invloed op de uiteindelijke smaak. Verschillende bereidingswijzes leiden tot een verscheidenheid aan verschillende smaken. Om echt goed te kunnen genieten van een kopje koffie is het daarom noodzakelijk dat deze op de juiste manier is bereid. Een goede bereiding kan zorgen voor een fantastische smaak, een slechte bereiding zorgt er vaak voor dat de koffie minder goed smaakt. De versheid van de koffie is daarbij een erg belangrijke factor. Koffie die gamelen is vlak voordat hij gezet is geeft daarom absoluut de beste smaak.

koffiebonen

De kwaliteit van de bonen

De kwaliteit van de bonen is natuurlijk doorslaggevend voor de smaak. Met een slecht beginproduct kun je nooit een geweldig smakend uitproduct maken. Zorg er daarom altijd voor dat je koffiebonen van een hoge kwaliteit in huis hebt. Anders kun je nog zo je best doen om goede koffie te zetten, het gaat je niet lukken. Op koffiebonen.nl worden alleen koffiebonen van de hoogste kwaliteit aangeboden. Het enige wat je nog moet bepalen is je eigen voorkeur. Je gewenste produdt zit zonder twijfel tussen ons ruime assortiment.

Waarom zelf koffie malen

Koffie smaakt het beste als de bonen vers gemalen zijn. Dit komt omdat gemalen koffie hun aroma gemakkelijk verliest. Er zijn tegenwoordig veel verpakkingsmethodes die dit proberen tegen te gaan maar dit is lang niet genoeg. Voor een optimale smaak moet je je eigen bonen malen. Elke koffie-expert zal dit beamen en in elk serieus koffiehuis wordt de koffie vers gemalen.

koffiebonen

Zelf koffie malen

Als je het juiste idee hebt en zelf je koffie gaat malen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. In de eerst plaats is het belangrijk om te weten in watvoor koffiemachine je de gemalen koffie gaat doen. Verschillende koffiemachines maken gebruik van verschillende mates van grofheid. Zo is de koffie voor een espressomachine een stuk fijner gemalen dan die voor snelfilterkoffie. Bij luxere koffiemolens is het vaak mogelijk om de grofheid voor het malen in te stellen, dit is een erg nuttige en handige toevoeging. Goedkopere molens laten je vaak zelf bepalen hoe lang je ze maalt en daarmee bepaal je de grofheid van de maling. Dit zijn vaak niet echte koffiemalers, maar meer snijders. Hier is in principe niks mis mee als je weet waar je mee bezig bent. Voor een consistent eindproduct is het echter aan te raden om een koffiemaler in huis te halen. Deze geven over het algemeen een beter resultaat.

Probeer verschillende methodes voor het optimale resultaat

Vooral in het begin is er vaak enige oefening nodig om tot het perfecte kopje koffie te komen. Dit komt niet alleen omdat het enige tijd kan duren voordat je het malen volledig onder de knie hebt, ook je persoonlijke voorkeur speelt een rol. Zorg ervoor dat je verschillende boonsoorten uitprobeert en experimenteert met de grofheid van malen en de manier van het koffiezetten zelf. Na verloop van tijd is het voor iedereen eenvoudig om te genieten van een zelfgemalen, uitstekend kopje koffie.