Xbrl consultant

Ondernemers horen steeds vaker xbrl dit en xbrl dat maar wat het is of hoe het werkt weten ze niet. Steeds meer bedrijven gaan het gebruiken en overheidsinstanties gebruiken het al. Het is voor een ondernemer dus belangrijk om er op tijd bij te zijn en een xbrl consultant kan hierbij helpen.

Een xbrl consultant is een persoon dat heel veel verstand heeft van xbrl. Xbrl zelf is een computertaal dat gebruikt word voor het delen fan financiële gegevens. Voor het gebruikt ervan is er xbrl software ontwikkeld. Voor het gebruikt en integreren van xbrl in bestaande systemen is er wel wat expertise nodig. Een xbrl consultant kan deze expertise aanbieden. Met hulp en begeleiding van een xbrl consultant kan het overstappen op xbrl soepel verlopen.

Het is niet alleen een kwestie van xbrl integreren in het systeem. Mensen moeten er ook nog mee leren werken. Een xbrl consultant kan ook hierbij helpen. Door cursussen te geven over hoe xbrl werkt en inzicht geven in de programma. Een xbrl consultant kan tijdens de overgangsperiode ook helpen met het opstellen van rapporten in xbrl. In Nederland kun je terecht bij diverse bedrijven voor een xbrl consultant. Er zal dan iemand langskomen om de wensen en verwachtingen te bespreken.