Snijden van grote aantallen producties

professionele snijplotter

Een professionele snijplotter heb je nodig wanneer je van plan bent om grote aantallen materialen te gaan snijden en produceren, ook het gebruik van lange stukken textiel folie of het maken van grote design werken vragen om een goede snijplotter. Afhankelijk van de software waarmee je wilt werken kun je ook een keuze maken, de breedte van de plotter is ook van essentieel belang voor je werkzaamheden. Met de breedste machines kun je zeer grote werken realiseren. 

professionele snijplotter

Aandrijving van de snijplotter

Wanneer je gebruik wilt maken van een professionele snijplotter, is de aandrijving erg belangrijk want dit je het hart van de machine. Over het algemeen wordt er gebruik gemaakt van een mechanische motor of een digitale servo motor, nadeel van een mechanische motor is het geluid en de precieze die ontbreekt bij kleinere grafische afbeeldingen. Een servomotor is veel stiller in gebruik, of je nu kleine afbeeldingen snijdt of grote het is allemaal even zuiver en precies. Ander groot voordeel is ook dat een rechte lijn langs het materiaal ook echt recht is. 

Software is ook belangrijk

Een professionele plotter wordt aangedreven door software, het is een belangrijk onderdeel van de machine. Met de software maak je eigen ontwerpen, teksten en logo’s en zorg je dat ze gesneden worden door de plotter. Wanneer je het materiaal in moet stellen waarmee je werkt, kun je dit ook vaak in de software vinden. Voor professioneel gebruik zijn er ook professionele programma’s, vaak wordt deze software gebruikt door bedrijven die echte ontwerpers in dienst hebben.