De vroege tiener jaren zijn niet makkelijk

Naast mijn werk als online marketeer ben ik voetbal trainer van een JO13 voetbal team. Elf, twaalfen dertien is een leeftijd waar er veel op je af komt. Je bent de oudste van de basis school en je hebt naast de musical ook de gevreesde cito toetsen. De cito toetsen die al zo bepalend zijn voor je verdere school carrière en dus je verdere leven.

De middelbare school

Eenmaal door groep 8 heen kom je terecht op de middelbare school. Heb je wel de juiste keuze gemaakt qua school? Maak je hier weer snel vrienden en ben je niet te hoog of te laag ingedeeld. Veel van die ventjes die ik training geef komen opeens om in het huiswerk. Echt even schakelen voor die talentjes. En dan op die jonge leeftijd wordt ze al gevraagd de eerste keuze te maken. Welke kant ga je op? Ga je meer richting de economische kant of lijkt de onderzoekende natuurkundige kant jou leuker? Ik overleg dit soort zaken in speler gesprekken en merk dat die kids aan hele andere dingen denken, ze willen lekker voetballen! Wat een keuzes op zo’n jonge leeftijd.

Hoe kom je dan terecht bij je uiteindelijke baan?

Toch raar hoe een mensen leven soms kan lopen. Je kan mij niet vertellen dat wanneer vroeger iemand aan een loopbaan begeleider vroeg van hé wat wil jij later worden? Dat de beste man antwoorde met ik wil graag loopbaanbegeleider worden! Door een mensen leven heen leert men zich zelf kennen en leert men waar men goed en slecht in is en wat men graag doet en wat men graag wilt ontwikkelen. Door dit alles naast elkaar neer te leggen en de combinatie te zoeken met een baan waar men gelukkig van wordt en waar iemand zich zelf van kan onderhouden komt men bij een bepaald vak gebied uit.