De geavanceerde kassasysteem

In een steeds verder digitaliserende wereld wordt het steeds belangrijker dat we met de tijd meegaan. Zo ook in het bedrijfsleven. Of jouw branche nu de horeca of retail is, een bedrijfsproces dient gecontroleerd te worden. Vroeger gebeurde dit allemaal handmatig, maar die tijden zijn gelukkig voorbij. Jouw moderne en geavanceerde kassasysteem is een aanwinst voor je bedrijf, en neemt werk uit handen. Maar er zijn enorm veel verschillende kassasystemen en soms is het lastig kiezen. Hoe kies je uiteindelijk het perfecte kassasysteem voor je zaak?

Voor elke branche een kassasysteem
Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de branche waarin je werkzaam bent. Een horecazaak heeft bijvoorbeeld andere eisen dan een zaak in de retailbranche. Het lijkt misschien triviaal, maar een kassa is allang niet meer die veredelde rekenmachine met geldlade van weleer. Een modern kassasysteem houdt rekening met allerlei bedrijfsprocessen. Zo wordt ieder verkocht product opgeslagen en vergeleken met de voorraad, waardoor het voorraadbestand gemakkelijk geraadpleegd kan worden en de lijst voor leveranciers snel en efficiënt aangevuld wordt. Maar het houdt daar niet op, want ook andere bedrijfsprocessen hebben veel baat bij een modern klantensysteem. Als je bijvoorbeeld denkt aan het bijhouden van een klantenbestand, kan er door gebruik te maken van klantenpasjes die gekoppeld zijn aan een postcode, kan er bijvoorbeeld een klantenbestand gekoppeld worden aan die postcode, waardoor de verkoop van een bepaald product in dat postcodegebied zichtbaar wordt. Zeer handig voor de strategische retailer.

Automatisering van bedrijfsprocessen
Zoals gezegd is er een flink verschil tussen kassasystemen en soms is het door het aanbod misschien moeilijk om het juiste te vinden. Kassazaak kan daarmee helpen. Tot de mogelijkheden behoort ook het aanpassen van een kassasysteem naargelang persoonlijke wens. In de horeca is het bijvoorbeeld belangrijk dat een systeem rekening houdt met het menselijke aspect van de branche. Een glas valt om? Dat kan gebeuren, maar dat moet dan op een andere manier aangeslagen worden. Daarnaast is de uistraling naar de gasten toe belangrijk. Tot de mogelijkheden behoort dan bijvoorbeeld een systeem waarbij de gastheer de presentatie van een bepaald gerecht op een tablet kan tonen, of extra informatie –zoals een wijnkaart- kan geven. In de detailhandel is het juist belangrijk dat een systeem een grote hoeveelheid informatie snel kan verwerken en zoveel mogelijk bedrijfsprocessen automatiseert. Door middel van het scannen van een artikel gebeurt dit op een uiterst efficiënte manier.

Uitstraling naar de klant
Een modern en geavanceerd kassasysteem neemt dus een flink aantal extra taken op zich. Tijdrovende bezigheden behoren voortaan tot het verleden. En dat betekent dat het personeel meer tijd over heeft om dat te doen wat echt belangrijk is: het tevreden stellen van de klant. Zowel in de horeca als de detailhandel geldt het aloude gezegde: ‘de klant is koning’. Met een geavanceerd kassasysteem maak je dit op een snelle en efficiënte wijze waar. Bovendien geeft een dergelijk systeem in je zaak een opgeruimde, zakelijke en professionele indruk die de klant zal waarderen.