De voordelen van zoekmachine marketing op een rijtje

Zoekmachine marketing, een combinatie van SEO en SEA, is een veelgebruikt begrip in het marketinglandschap. Toch is niet altijd duidelijk wat de voordelen hiervan zijn en wat de kracht is van het toepassen van een combinatie hiervan. In deze blog staan de belangrijkste voordelen van zoekmachine marketing op een rijtje en waarom ieder bedrijf hierin zou moeten investeren.

Het belang van een goede positie in een zoekwoorden machine als Google en Bing is van groter belang dan sommige mensen nog steeds denken. Het bepaald namelijk voor een groot gedeelte of mensen je kunnen vinden en dus of jouw bedrijf kan blijven voortbestaan of niet. Internetgebruikers herkennen een bedrijf met een toppositie als topmerk, voor merken met een lage positie geldt het omgekeerde.

Het is een gratis manier om resultaten te behalen

Het bouwen van een goede website kost in principe geen geld wanneer je dit zelf weet te doen. Het toevoegen van tekst en het optimaliseren van website systemen is voor iedereen beschikbaar. Het nadeel hierbij is dat dit wel veel tijd kost om te doen en wanneer je het ook goed wilt doen je er enigszins ervaring bij nodig hebt.

Je kunt gemakkelijk en snel resultaten boeken

Mocht je snel resultaat willen zien en weinig tijd kwijt zijn aan het schrijven van teksten is SEA de manier om jouw klanten te bereiken. Via advertenties in de zoekmachine kun je op relevante zoekwoorden bovenaan komen te staan zonder dat je hiervoor jouw website hoeft te optimaliseren. Deze methode is sneller in te zetten maar omdat het hierbij om adverteren gaat zit er ook een prijsje aan.

Je bent altijd vindbaar voor jouw doelgroep

Hierboven stonden de voordelen van de afzonderlijke instrumenten uitgelegd maar gecombineerd zijn ze nog effectiever. Bij een combinatie van SEO en SEA kun je de maximale resultaten behalen uit de zoekmachine. Om op elk relevant zoekwoord bovenaan te staan is het namelijk van belang dat je beide methodes hanteert. Het verschilt namelijk welke methode effectiever is bij verschillende doelgroepen en zoekwoorden. Door een combinatie aan te houden is het mogelijk om de complete doelgroep te bereiken op een zo efficiënt mogelijke manier.

Zoekwoord Marketing bij DoubleSmart

Wij van DoubleSmart zijn gericht op het behalen van jouw groeiambitie en mocht je willen investeren in zoekmachine marketing ben je bij ons aan het juiste adres. Onze SEO en SEA specialisten staan klaar om jouw doelgroep te bereiken en werken zij samen om het maximale er uit te halen. Benieuwd of het wat voor jou is? Bekijk de website van DoubleSmart.