Propagators, bijna elk moderne kwekerij gebruikt ze

growexpert.nlSommige mensen die werkzaam zijn op een kwekerij weten niet wat propagators zijn. Voor deze mensen zal dit artikel zeer interessant zijn. Ik zal jullie in eerste instantie uitleggen wat het precies is. Vervolgens geef ik jullie een tip mee waar je voordelig producten voor het kweken van planten kunt vinden.

Propagators zijn apparaten waarmee je het ontkiemen van zaadjes eenvoudig kunt uitvoeren. Tegenwoordig gaat bijna alles automatisch. Vooral omdat het snellen en nauwkeuriger is als handwerk. Het is vaak wel een investeren, maar het verdient zich na verloop van tijd eenvoudig terug. Je ziet dan ook dat steeds meer ondernemers hun producten online bestellen. Dit heeft ook met tijd en gemak te maken. Alles eenvoudig vergelijken en thuis laten bezorgen. i13414

Gemak met het hebben van een propagator

Propagators worden ook wel stekbakken genoemd. Dit is eigenlijk niet meer als een ontspiegelde kunstof bak. Deze kunnen over elf container geplaatst worden. Het voordeel van dat het ontspiegeld is, is dat het licht niet geblokkeerd door de stekbak.

Verder gebruikt zo’n apparaat geen stroom en dus scheelt dit in de kosten. Verder heb je er weinig onderhoud aan en kun je de planten eenvoudig individueel te controleren. Met een stekbak zorg je ervoor dat de wortelgroei gestimuleerd wordt en deze sneller groeit. Dus haal meer uit jouw kwekerij en doe je voordeel met deze tip.

kweekbak