Het probleem wat Zilliqa oplost

Laten we eerst kijken naar waar het probleem vandaan komt waar blockchain onlosmakelijk mee verbonden is: schaalbaarheid. Blockchain werkt op dit moment op basis van “nodes”.

Nodes zijn onderdelen van het blockchainnetwerk die ervoor zorgen dat het veilig blijft en hackers niet met andermans geld ervandoor kunnen gaan. Het internet heeft bijvoorbeeld ook nodes. Dit zijn alle deelnemers aan het internet: zowel de servers die het internet in de lucht houden als alle computers, telefoons, laptops en andere apparaten die zich met het internet verbinden. 

Voor Blockchain is het echter zo dat hoe meer nodes er op het netwerk aangesloten zijn, hoe lastiger het wordt om overeenstemming te bereiken (bijvoorbeeld of een transactie legitiem is). Wellicht is dit het best uit te leggen met een voorbeeld. Stel jij wilt met het bedrijf op teamuitje, maar weet nog niet waarnaartoe en de beslissing moet decentraal genomen worden, dus niet door jou alleen.

Als het bedrijf uit drie personen bestaat, wordt het heel makkelijk. Er worden wat voorstellen gedaan en jullie kunnen met zijn drieën eruit komen wat het leukste teamuitje is voor iedereen.

Als het bedrijf uit vijftig personen bestaat, wordt het al een stuk lastiger. Iedereen met een eigen idee laten komen wordt al een lastig verhaal, maar het stemmen wordt ook moeilijker. Wat nu als een paar collega’s ab-so-luut niet willen karten, terwijl de meeste anderen dit als leukste uitje hebben?

Zilliqa kopen doe je bij Bitvavo.