Wat is vitaliteit?

Wat is vitaliteit? Dit is essentieel voor een gezond en succesvol leven. Vitale mensen zijn namelijk fit en hebben genoeg energie om de gehele dag door te komen. Tegelijkertijd nemen zij genoeg tijd om te ontspannen en hun energieniveau weer op te laden. Zo blijven zij plezier houden in het werk wat ze doen en kunnen zij zich blijven focussen op wat echt belangrijk is in hun leven.

Gezond leven

Vitaliteit betekent dat je leeft op een gezonde manier. Vitaal zijn is namelijk belangrijk om er elke dag het beste uit te kunnen halen. Wie je ook bent en wat je ook doet, als je lichaam en geest niet in balans zijn, raak je uiteindelijk verstrikt in de snelheid van de wereld om je heen en de druk en stress die daar een gevolg van kunnen zijn. Met gezond leven bedoelt VitalFacts alles wat nodig is om vitaliteit te bereiken. En nee, ze bedoelen niet dat je elke avond naar de sportschool moet gaan, al je calorieën moet gaan tellen, vroeg naar bed moet of aan mediteren moet gaan doen. Dat mag natuurlijk wel, maar bij VitalFacts staat plezier in eerste instantie centraal.

Wat is vitaliteit

Wat is vitaliteit nog meer?

Vitaliteit betekent ook plezier. Kom erachter wat voor jouw een plezierige manier is om je vitaliteit omhoog te krikken. Werk hier elke dag een klein beetje aan, zodat je elke dag 1% vooruitgang boekt, zonder terug te vallen in je oude gewoontes. Dat is voor VitalFacts veel meer waard dan snelle winsten boeken. Er wordt immers gestreefd naar blijvende resultaten op de lange termijn. Hoe oud of jong je ook bent, er is altijd een leuke manier om aan je vitaliteit te werken.

Balans

Geef de vitaliteit van jezelf of die van je werknemers een boost. VitalFacts helpt je daar bij door te komen tot een goede balans tussen de vier aspecten van jou als persoon: een gezond lichaam (Body), mentale gezondheid (Brain), gezond gedrag (Behavior) en een gezonde leef- en werkomgeving (Biotope). Zo kom je weer in contact met je gevoelens en gedachten, heb je meer controle over je reacties op de dingen om je heen en behoud je de controle over je lichaam en geest om zo een positieve inspiratiebron voor anderen te kunnen zijn.

Vitality-Coach