Vergadertrends: boek een externe vergaderlocatie en meer

Vergaderen

We vergaderen in Nederland heel wat af. Gemiddeld brengen we 6,5 uur door in een vergaderruimte. Wat zijn nu trends? Nummer 1 trend is om gebruik te maken van een externe vergaderlocatie. Een saaie, witte ruimte met standaard kantoormeubilair is uit. We willen geïnspireerd raken. Dat doe je doorgaans niet in een geijkte standaard vergaderzaal.

Inspirerende vergaderlocatie

Waar moet je dan aan denken? Een vergaderlocatie in een monumentaal pand zoals een herenhuis of kasteel is populair. Ook vergaderen in de natuur, bij de boer of in het bos doen het goed. Verder spreken creatieve ruimtes aan. Al betekent creatief niet altijd comfortabel.

Vergaderlocatie

Duurzaamheid

Wat zijn nog meer trends. Duurzaamheid is een thema dat speelt bij veel bedrijven. Ook bij vergaderingen. We vergaderen daarom graag in een groene omgeving. We lunchen daarbij gezond en het liefst biologisch. Bovendien gebruiken we zo min mogelijk papier. Smart white boards die je kunt koppelen aan de computers van de deelnemers zijn daarom helemaal van nu.

Staand vergaderen

Ellenlange vergaderingen waarbij we uren zijn opgesloten in een zaaltje van een vergaderlocatie behoren steeds vaker tot de verleden tijd. Daarentegen prefereren we snelle meetings met alleen agendapunten die ertoe doen. Staand vergaderen helpt om vergaderingen kort te houden. Daarbij draagt bewegen tijdens de bijeenkomst bij aan de creativiteit. Daarom zie je ook steeds vaker skippyballen en fietsstoelen in een vergaderruimte.

Vergaderruimte

Oppeppers

Even een kopje koffie en je bent weer fris. Tegenwoordig hebben we andere oppeppers. Denk daarbij aan bosbaden. Een trend overgewaaid uit Japan waarbij je ontstresst door een meditatieve wandeling in het bos. Dan moet er overigens wel een bos bij de vergaderlocatie in de buurt zijn. Maar er zijn ook andere break out mogelijkheden. Zoals een korte yogasessie, een bezoekje aan een bezienswaardigheid of een lunch buiten de deur.

Samengevat: je bent een hippe vergadertijger als je korte meetings houdt bij een externe vergaderlocatie. Lunch daarbij biologische en neem een meditatief bosbad tussendoor voor de nodige ontspanning.