Secretaresse worden: waarom niet?

Als secretaresse ben je belangrijk voor het reilen en zeilen van een organisatie. Je bent in veel gevallen het aanspreekpunt en de eerste persoon waar men naar toe gaat als zich problemen voordoen. Veel secretaresses noemen zichzelf dan ook de ‘probleemoplosser’. Maar het werk van een secretaresse gaat verder dan het oplossen van problemen. Je zult ook verantwoordelijk zijn voor het regelen van allerlei belangrijke zaken. Je organiseert vergaderingen, zakenreizen, en zorgt dat alles in goede banen verloopt. Je houdt de agenda’s bij, plant afspraken en je zorgt ervoor dat iedereen zijn werk kan doen. Als het nodig is zal je ook bijspringen met het uitvoeren van administratieve werkzaamheden. Saai is een baan als secretaresse dus allerminst.

 

De secretaresse is van alle markten thuis

Het werk van een secretaresse is heel divers. Om dit beroep uit te kunnen oefenen zal je dus ook goed moeten zijn in heel veel verschillende dingen. Je moet sociaal vaardig zijn, taalkundig sterk, een sterk organisatievermogen hebben en creatief zijn in het bedenken van oplossingen. Per werkgever kan de inhoud van je functie als secretaresse verschillen. Soms zal je meer administratief werk doen, soms zal je juist meer organisatorisch bezig zijn. De opleiding is daarom heel breed en veelzijdig. Zo kun je voor heel veel verschillende taken worden in gezet. Als secretaresse ben je een echte allrounder.

 

Parttime of fulltime werken als secretaresse

Als secretaresse heb je de luxe om te kunnen kiezen uit zowel parttime als fulltime banen. Secretaresse worden is dus een uitstekende optie voor mensen die hun werk -en privéleven op een goede manier willen combineren. Als parttime secretaresse kun je namelijk een prima carrière opbouwen zonder dat dit ten koste gaat van je gezin. En je kunt ook op elk moment besluiten om meer te gaan werken.