Ethical hackers helpen en adviseren bedrijven bij hun beveiliging

Ethical hackers

De rol van ethical hackers, in het Nederlands vertaald naar ethische hackers, is door de jaren heen sterk veranderd. Deze groep hackers proberen bedrijven of websites niet te hacken om data te stelen of voor schade aan systemen te zorgen. Iets wat bijvoorbeeld wel gebeurt, op het moment dat organisatie worden bestookt met DDOS-aanvallen van externe partijen. Wel proberen deze ethical hackers beveiligingslekken binnen de systemen van een organisatie aan het licht te brengen. Op deze manier kan de organisatie haar beveiliging verder verbeteren, om de kans op schade of de diefstal van gegevens te minimaliseren.

Richtlijnen

Advies van ethical hackers aanvragen

Er zijn verschillende online organisaties, die de hulp van ethical hackers aanbieden. Zij kunnen u adviseren over de staat van uw gebouw en de technologie hiervan, het netwerk van uw organisatie, de gebruikte applicaties en procedures die door u zijn ingericht voor noodsituaties. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij u door externe organisaties wordt aangevallen, waarbij er schade aan uw systemen wordt aangericht. Om te voorkomen dat uw systemen niet langer toegankelijk zijn voor uw gebruikers, is het belangrijk om een actieplan te hebben liggen. Ethical hackers kunnen u hierbij helpen!

Advies

Maak uw organisatie klaar voor de AVG-wet

Sinds de invoering van de AVG-wet eind mei van dit jaar, is het voor organisaties verplicht om op een zo veilig mogelijke manier om te gaan met persoonsgegevens. Hierbij is het onder meer van belang dat de kans op datalekken geminimaliseerd wordt. Ethical hackers kunnen binnen uw systemen naar veiligheidslekken zoeken, om te voorkomen dat ongewenste personen toegang krijgen tot uw systemen. Ook kunnen zij een AVG scan voor u uitvoeren, om u te verzekeren dat u aan alle richtlijnen van de AVG-wet voldoet. Waar slaat u uw persoonsgegevens momenteel op? Hoe voorkomt u dat deze data te lang bewaard blijft? Enzovoorts.