Carbon kopen: waar voor je geld

Carbon is een prachtproduct en het loont om dit online te kopen. Op een site als Compositesplaza.com is het overzicht groot en is het eenvoudig om erachter te komen welke carbonsoort voor de door jou beoogde toepassing het geschiktst is.

 

Koolstof bandweefsel: voor een mooie afwerking

Zo is er bijvoorbeeld koolstofweefsel in band- en/of tapevorm verkrijgbaar. Dit wordt veelal gebruikt om hoeken bij constructies af te werken en buisvormige materialen te omwikkelen. Deze worden gevlochten, geweven of uit een grotere lap gesneden. Er zijn verschillende breedtes leverbaar.

Koolstofweefsels hoe je ze maar wilt hebben

Compositesplaza.com is gespecialiseerd in composieten van de meest geavanceerde materiaalcombinaties. Zo is koolstofweefsel met kunstharstoevoegingen een materiaal dat de beste eigenschappen van koolstof en epoxy tot een topcomposiet combineert. De lage dichtheid, die ervoor zorgt dat het materiaal tot een lichtgewichtcomposiet gerekend wordt, en de zeer grote treksterkte maken het tot het een zeer geschikt materiaal voor specifieke industriële toepassingen zoals de vliegtuigbouw en de automotive-industrie. Ook het feit dat het materiaal niet oxideert onder invloed van lucht en vocht en dat hitte er nauwelijks effect op heeft – zowel qua vervorming als uitzetting – bepaalt dat de keuze van fabrikanten op deze composietsoort valt.

 

Het zit in meer dingen dan je denkt

Dat de ruimtevaart gebaat is bij een ultralichte maar oersterke materialen, zal bij velen bekend zijn. Maar wist je dat ook alledaagse gebruiksvoorwerpen steeds vaker geheel of gedeeltelijk uit carbon bestaan? Golfclubs en hockeysticks liggen dankzij koolstof beter in de hand dan ooit tevoren. Ook in de orthopedie vindt dit verrassend fijne materiaal steeds gretiger aftrek. Het is een mooie gewaarwording als na jarenlang in een ouderwetse rolstoel te hebben gezeten, je gedateerde exemplaar mag omruilen voor een stoel met een uit koolstof opgetrokken frame.

 

Gewoon voor de heb

Het integreren van koolstofvezelproducten in machine-onderdelen voor serieproductielijnen en in sportuitrustingen is al bijna de gewoonste zaak van de wereld aan het worden. Dat er ook zoiets bestaat als designcarbon is voor veel mensen iets nieuws onder de zon. Met een sieraad of tas met een detail van visgraatgeweven koolstof heb je een prachtig accessoire in handen.