Opleiding ploegleider NIBHV

Ploegleider van de BHV

Als je op een bedrijf werkt met meerdere hulpverleners is het zaak dat er ook iemand is die de leiding heeft. Deze persoon kan de andere hulpverleners aansturen zodat alles in goede banen geleid wordt. Om deze leiding goed te kunnen uitoefenen kun je een opleiding ploegleider NIBHV volgen.

Inhoud van de opleiding

Om deze opleiding tot ploegleider te kunnen volgen dien je in het bezit te zijn van een geldig BHV certificaat. De opleiding duurt twee dagen en bij G4S kun je deze op verschillende locaties volgen. In de opleiding komen de volgende punten aan bod: verkenning, communicatie, brandbestrijding, redding, ontruiming, schadebeperking en alarmering. Als zich een calamiteit of ongeval voordat op de werkplek kan de ploegleider tijdens een van deze werkzaamheden altijd op de juiste manier leiding geven.

Altijd goed op de hoogte

Voor bedrijfshulpverleners is het belangrijk dat hun kennis op peil blijft. Ze volgen daarom regelmatig opfriscursussen maar er kan ook geoefend worden in de praktijk. De ploegleider zorgt er dan voor dat de andere bhv’ers goed getraind worden en blijven. Daarnaast is de ploegleider verantwoordelijk voor de middelen die gebruikt worden door de BHV. Hij of zij zorgt ervoor dat deze goed beheerd en regelmatig gecontroleerd worden zodat alles goed functioneert ten tijde van noodgevallen.

Leiding kan het overzicht behouden Als je op je bedrijf met meer hulpverleners werkt is het zeker belangrijk dat iemand de leiding heeft. Op die manier is er altijd iemand aanwezig die weet wat te doen bij calamiteiten en die het overzicht behoudt als er iets gebeurt. Zo kent iedereen ook zijn of haar taken.