Wat is merkenregistratie nu eigenlijk?

Heb je je weleens afgevraagd, wat merkenregistratie nu eigenlijk is? Dat dacht ik al! Wij namelijk ook. We hebben dit tot in de puntjes voor je uitgezocht. Wanneer iemand deze vraag voortaan stelt, kun jij er dus een uitstekend antwoord op formuleren! Maar, dan moet je wel eerst verder lezen om de uitleg te begrijpen en te onthouden. Laten we daar dus meteen mee beginnen!

Belang van een merk

Een merk is meestal een logo, naam, geluid of afbeelding die de handelsnaam vormt van een bedrijf, product of dienst of een combinatie daarvan. Zo is Coca Cola het merk waaronder allerlei verschillende soorten cola door het gelijknamige bedrijf worden geproduceerd, gedistribueerd en verkocht. Een merk zorgt ervoor dat jouw bedrijf herkenbaar wordt en kan zelfs tot gevolg hebben dat het product dat je onder jouw merk verkoopt uiteindelijk bekend staat onder de merknaam in plaats van de productnaam.

Merken beschermen

Dat brengt ons meteen bij de reden dat het belangrijk is om een merk te beschermen. Wanneer je een merk niet vastlegt kunnen anderen er ook gebruik van maken. Dan valt de waarde voor jouw bedrijf natuurlijk weg. Je kunt een merk vast laten leggen in de Benelux wanneer deze onderscheidend is, dus niet teveel lijkt op iets anders. Zodra je dat hebt kun je terecht bij allerlei bedrijven die de inschrijving voor je regelen en in de gaten houden. Zo kun je er op vertrouwen dat jouw merk ook van jouw blijft, in ieder geval voor de aankomende tien jaar! Heb je dus een merk waar je trots op bent en die je wilt beschermen? Laat het dan zo snel mogelijk vastleggen!

Merken!

We hopen je met deze blog meer informatie te hebben gegeven over merken en merkregistratie. Er is enorm veel informatie over te vinden en het grootste deel daarvan is ook nuttig, dus mocht je nog vragen hebben raden we je aan om op zoek te gaan naar de antwoorden!