Mobiel led scherm

LED Schermen

Een mobiel led scherm is er in 2 verschillende varianten. Je hebt mobiele led schermen die op een aanhangwagen of trailer zijn geplaatst en zo overal kunnen worden neergezet.

Daarnaast heb je mobiele led schermen die makkelijk uit elkaar te halen zijn. Dit worden ook wel modulaire led schermen genoemd.

Modulaire led schermen

Ik zal wat meer vertellen over de modulaire LED schermen. Deze led schermen hebben een speciale constructie die er anders uit ziet dan normale traditionele led schermen. Traditionele schermen bestaan uit een stalen of aluminium kabinet (kast) waar de led modules op worden gemonteerd. Bij modulaire led schermen zijn meestal gemaakt van een die cast aluminium frame. Dit is een aluminium frame dat met hoge precisie is gemaakt en heeft een aantal snelkoppelingen. Door deze hoge precisie kunnen de led schermen naadloos tegen elkaar aan worden gekoppeld. Hierdoor ontstaat 1 groot led scherm zonder dat er een naad in is te zien. De snelkoppelingen zorgen ervoor dat in een korte tijd een groot scherm kan worden opgebouwd en afgebouwd.

Transport modulaire LED schermen

Het transport van deze modulaire led schermen gebeurt meestal in flightcases. Hierdoor kunnen ze niet zo snel beschadigen. Dit is een vereiste omdat de LED’s op een mobiel led scherm helemaal tot aan de rand zitten en dus erg snel kunnen beschadigen.

Aansturing modulair LED scherm

Om het led scherm werkend te krijgen moet er ook een aansturing op komen te zitten. Omdat deze led schermen vaak worden gebruikt bij optredens worden deze meestal aangestuurd door een videoprocessor. Hierdoor kan men bijvoorbeeld camera’s op het led scherm aansluiten of grafische beelden die met een computerprogramma zijn gemaakt vertonen. Dit gebeurd vaak als het led scherm wordt gebruikt als achtergrond van een DJ. Deze hebben vaak speciale visuals wat weer wat anders is dan live registratie.

Voor een mobiel led scherm kunt u terecht bij Leddisplayexpert.