Je eigen offerte maken met online administratie software?

factuur opstellen

Toen ik mijn bedrijf net had opgestart leek het goed om zoveel mogelijk zelf te doen. De administratie, de belastingaangiftes, en het sturen van facturen. Op die manier kon ik een hoop geld besparen, dacht ik. Toen mijn bedrijf aan het groeien was, begon ik steeds vaker in tijdnood te komen. In het begin bespaarde ik geld door alles zelf te doen, maar later begon het me eigenlijk meer geld en energie te kosten dan het me opleverde. Als ik facturen moest sturen – naast al mijn andere taken – ging het vaker fout, omdat ik in alle haast iets over het hoofd had gezien of verkeerd had ingevuld.

Ik voelde aan dat er iets moest veranderen. Ik begon te oriënteren naar een nieuw facturatie programma, zodat ik zelf offertes kon maken en foutloze facturen kon opstellen. Ik huurde een accountant in en begon met deze factuur software. Ineens kon ik hetzelfde werk in veel minder tijd gedaan krijgen. Omdat ik heb gekozen voor werken met Facturatie Office kan ik nu zeggen dat ik veel minder stress ervaar, en vooral dat ik nu foutloze, professionele facturen en offerte stuur in een oogwenk. Achteraf had ik die stap veel eerder moeten zetten, maar ik ben blij dat ik nu gebruik maak van dit programma.

factuur opstellen

Voordelen van factuur software voor zelf offerte maken

Dit prettige facturatie programma heeft de volgende voordelen:

●       Facturen versturen met een vastgestelde opmaak

●       Kleinere kans op fouten

●       Versturen gaat snel en makkelijk

●       Administratie doen gaat simpeler en wordt leuker

Omdat ik minder acties zelf hoef te doen, is de kans op menselijke fouten gewoon veel kleiner. En elke ondernemer weet dat een incorrecte factuur gecorrigeerd moet worden met een credit nota. Via deze software bespaar je die eindeloze hoeveelheid uren die in dat soort vervelende klusjes gaat zitten als je alles zelf wil doen. Facturatie Office helpt me op de hoogte te blijven van alle onderdelen van mijn bedrijf, en mijn accountant kan makkelijk inloggen in de software en alle gegevens er uit halen.

Facturatie Office en mijn accountant: een gouden combinatie. Ik kan het alleen maar aanraden aan andere ondernemers. En daarnaast kun je Facturatie Office voor veel andere zaken gebruiken: je kan je voorraden bijhouden, offertes maken, klanten- en producten bijhouden, projecten registreren en urenregistratie.

Met al deze functies wordt het doen van je administratie veel makkelijker. Hoe beter je informatie is opgeslagen, hoe simpeler het wordt. Op deze manier wordt het bijna zelfs leuk om administratieve taken te doen, en wordt de kans op uitstellen ook kleiner.

Probeer facturatie software voor gratis offertes maken

Sommige mensen zijn terughoudend als het gaat om overstappen naar een nieuw programma. Bij sommige aanbieders moet je namelijk meteen betalen, en kun je daarna pas kijken of het echt iets voor je is. Daarom vind ik het extra sympathiek van de makers van Facturatie Office dat je daar eerst drie gratis documenten per maand kan sturen, en het dus gratis kan uitproberen. Als het daarna bevalt kun je een betaalde licentie nemen, en dan heb je nog veel meer opties tot je beschikking. Ben je ook benieuwd geworden? Probeer Facturatie Office vandaag nog, zonder te betalen.