Het verbeteren van je online vindbaarheid

online vindbaarheid

Het verbeteren van je online vindbaarheid is voor veel websites belangrijk. Voor ondernemingen die op het internet ook opereren kunnen hierdoor juist groeien. Ook voor bloggers of informatiewebsites is een goede online vindbaarheid belangrijk. Immers, hoe meer bezoekers je website krijgt hoe meer geld je verdient via advertenties. De vindbaarheid online is dus belangrijk, en in dit artikel lees je enkele tips over het verbeteren van je online vindbaarheid.

Allereerst is het belangrijk om de juiste zoektermen te vinden voor op je website. Een toekomstige websitebezoeker zal waarschijnlijk eerst enkele trefwoorden intypen op Google, en komt dan via de resultaten van Google bij jouw website uit. Plaats jezelf dus in de schoenen van je klant: welke trefwoorden zal de klant hoogstwaarschijnlijk intypen om bij jouw website uiteindelijk uit te komen? Zodra je de populaire zoektermen hebt achterhaalt, is het vervolgens belangrijk om deze ook in je website terug te laten komen. Let er wel op dat ze subtiel in de tekst verwerkt worden. De teksten moeten immers goed leesbaar blijven voor websitebezoekers.

online vindbaarheid

Zorg er ook voor dat jouw website technisch op orde is. Hiermee wordt bedoeld dat de website geen 404-errors bevat. Aan dergelijke fouten heeft een klant niets, en het is bovendien irritant om steeds op een 404-pagina terecht te komen.

Zorg ook voor een goede lay-out. Zorg dat de klant precies weet wat hij waar kan vinden op jouw website. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de zoektermen, die je dus al hebt uitgezocht, ook verwerkt in de subpagina’s van jouw website.

Ten slotte doe je er goed aan om de website om de zoveel tijd bij te werken en content te blijven plaatsen. Heb je een online onderneming? Denk er dan eens over na om een pagina te wijden aan blogs, waarin adviezen of tips worden gegeven. Doordat dergelijke artikelen gepost moeten blijven worden, blijft de content van je website actueel. In deze blogs kan je weer op subtiele wijze je zoektermen verwerken. Win-win-situatie dus!

Hopelijk heb je met deze tips een houvast voor het verbeteren van de vindbaarheid van jouw website.