Een seo campagne, wat houd dit in?

seo campagne

Er zijn een hoop verschillende bedrijven en online marketing bureaus die zich specialiseren in de online wereld rondom marketing en beter vindbaar worden. Een van de voornamelijkste kenmerken van online marketing is dan ook seo, seo staat voor search engine optimization en is een verzamelnaam voor een hoop verschillende diensten. Wanneer je dan ook een bedrijf inhuurt voor een seo campagne kan je verwachten dat er een hoop dingen worden aangepast, natuurlijk verschilt dit per situatie want het kan zijn dat een websites al redelijk seo vriendelijk is ingedeeld, het kan echter ook zijn dat er een hoop veranderd moet worden aan de website zelf voordat er actief gewerkt kan worden aan andere dingen. Al deze onderdelen horen bij seo en je kan dan ook verwachten dat er wordt gewerkt aan een hoop dingen op de website zelf (on page) maar ook buiten de website (off page). Een campagne rondom seo zou dan ook altijd in samenwerking zijn, dit is ook nodig aangezien de kans groot is dat er op de website zelf ook wat aanpassingen gedaan moeten worden voor een succesvolle campagne. 

De campagne 

Je kan een seo campagne gewoon vergelijken met een normale marketingcampagne je begint bij de basis, in dit geval de website. Het bedrijf waar je een campagne bij hebt lopen zou hoogstwaarschijnlijk in het begin een seo analyse doen, hieruit komen alle verbeterpunten van de website. Hier begint het dan ook mee en met overleg kunne ze dan gaan weken aan seo aan de hand van deze scan. Zo kan het zijn dat bepaalde dingen op de website aangepast en seo vriendelijk gemaakt moeten worde. Wanneer je namelijk verder komt in de campagne heeft dit allemaal invloed op elkaar en is het dan ook belangrijk dat alles seo vriendelijk is voor een goede campagne. 

On page seo 

Een van de dingen die tijdens een seo campagne wordt aangepakt is on page seo, dit houdt eigenlijk alles in wat op de website zelf wordt gedaan, denk hierbij aan teksten aanpassen met zoekwoorden aan de hand van een zoekwoorden analyse maar ook technische aanpassingen voor betere laadtijden en gebruiksvriendelijkheid. In principe wordt hierbij alles klaargestoomd en aangepast zodat de off page seo goed kan klikken met de website aan de hand van zoekwoorden en een geoptimaliseerde website. 

Off page seo 

Tijdens een seo campagne kan er ook aan off page seo gedaan worden. Denk hierbij aan concurrentie analyses maar ook linkbuilding. Op een gegeven moment is on page alles gedaan, hierna kan je via linkbuilding ook gaan werken aan seo via externe bronnen. Door externe links te creëren kan de actualiteit dan ook verbeteren, zo kan je ook een betere ranking krijgen van google.