Zorg voor de financiën van een organisatie als Financieel Administratief Medewerker

Financieel Administratief Medewerker

Als Financieel Administratief Medewerker zorg je ervoor dat de financiën van een organisatie goed inzichtelijk zijn. Zo ben je verantwoordelijk voor het kasgeld en controleer je ook alle declaraties. Eigenlijk ben je het aanspreekpunt voor alles wat met geld te maken heeft. Het is dan ook niet gek dat je een belangrijke rol hebt binnen een bedrijf. Je voert belangrijke werkzaamheden uit die voor een organisatie zeer waardevol zijn. Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van een Financieel Administratief Medewerker is het doen van de boekhouding. In de boekhouding beheer je de crediteuren en de debiteuren. Daarnaast verwerk je ook de dagafschriften, breng je data in de boekhouding in en maak je veel verschillende Excel sheet.

Financieel Administratief Medewerker

Heel afwisselend werk

Doordat je als Financieel Administratief Medewerker veel verschillende taken hebt is het werk ook heel afwisselend. Je kunt er zelf voor kiezen of je parttime of fulltime aan de slag gaat. Uiteindelijk zal geen dag hetzelfde zijn en heb je iedere dag veel verschillende taken die uitgevoerd moet worden. De opleiding tot Financieel Administratief Medewerker bestaat uit twee onderdelen, namelijk de opleiding Administratief Medewerker en vervolgens de vervolgopleiding tot Financieel Administratief Medewerker. Als je kiest om de vervolgopleiding tot Financieel Administratief Medewerker te gaan doen beschik je uiteindelijk over twee waardevolle diploma’s, namelijk het diploma voor Administratief Medewerker en natuurlijk het diploma voor Financieel Administratief Medewerker.

<h2>De duur van de opleiding</h2>

In totaal duurt de opleiding Financieel Administratief Medewerker 12 maanden. De opleiding zelf bestaat uit twee onderdelen. Het eerste deel van de opleiding leidt je op tot Administratief Medewerker. Deze cursus bestaat in totaal uit 30 lessen. Deze lessen duren ieder 3 uur. Je bent in totaal 9 maanden met deze cursus bezig. Het tweede deel bestaat volledig uit de vervolgopleiding. De vervolgopleiding duurt in totaal 3 maanden.