Payroll diensten

Ik merk de laatste tijd steeds meer bedrijven overstappen op payroll. Dit om zo min mogelijk last en onrust te hebben over hun loonadministratie. Bij een payroll bedrijf kunt u  loonadministratie uitbesteden en heeft u zo geen zorgen over de loonadministratie van uw medewerkers.

branche-retail

branche-zorg

branche-horeca

Hoe werkt payroll

Payroll services werkt eigenlijk vrij simpel. Wat u normaal gesproken doet m.b.t. de loonadministratie van uw werknemers wordt nu geregeld door een bedrijf die hierin is gespecialiseerd. Wanneer u een nieuwe werknemer of meerdere werknemers aanneemt dan geeft u dit aan bij uw payroll bedrijf waarop hun een contract zullen samenstellen en opsturen naar uw toekomstige werknemer. Zodra deze getekend is heeft u een nieuwe werknemer en zal alles vanzelf verlopen geregeld door het payroll bedrijf. Zo zullen zij zorgen voor de uitbetalingen van uw werknemers en zullen ze zaken als vakantie en verlof dagen bijhouden. U heeft hierdoor vrijwel geen omkijken naar de loonadministratie van uw werknemers en hoeft u alleen nog te accorderen en te controleren.

De kosten

Uiteraard vraagt het bedrijf die deze administratie op zich neemt een fee voor de werkzaamheden die ze doen en zal u uiteindelijk zelf uw werknemers moeten betalen. De rekensom die een payroll bedrijf meestal maakt is als volgt:

Buto uurloon x Payroll factor = payroll tarief excl. b.t.w.