Gebruik je toekomstvisie met Bitcoin

Bitcoin futures kun je gebruiken als je denkt dat de Bitcoin een bepaalde stijging of daling maakt van waarde. Je kunt een contract aangaan voor bepaalde tijd en prijs om te kopen en verkopen. Het is niet heel erg ingewikkeld hoe het precies werkt. Is de Bitcoin in een opwaartse spiraal en ben je van mening dat de waarde nog wel zal nemen? Dan koop je een Bitcoin koop future, een long positie. Stijgt de waarde dan maak je bij ieder punt winst.

Zie je de waarde van de Bitcoin niet zo positief in en denk je dat de prijs zal dalen binnen een bepaalde periode? Dan koop je een Bitcoin verkoop future, een short positie. Bij een daling van de waarde van de Bitcoin maak je dan winst, verlies als de waarde van Bitcoin stijgt.

Bitcoin futures

Meer winst door het hefboomeffect

Met Bitcoin futures kun je met relatief weinig inzet behoorlijke winsten maken. Dit komt door het zogenaamde hefboomeffect. Een hefboomeffect van 1:50 zorgt ervoor dat je mogelijk 50 keer meer winst hebt dan zonder hefboom. Wees je er wel van bewust dat dit ook de andere kant op werkt met verlies, je kunt ook je gehele inzet verliezen of zo weinig overhouden dat je niet meer in kunt zetten.

Speculeren op de trend in de markt

Bitcoin futures

Wil je daadwerkelijk speculeren op een markttrend dan kun je dit laten blijken door het innemen van futures posities. Verwacht je aankomende weken dat de Bitcoin alleen maar meer zal stijgen? Met een extra long positie kun je het rendement flink verhogen.

Wordt de Bitcoin futures markt meer waard dan zullen de visie van de professionele lange termijn beleggers een belangrijkere rol gaan spelen. De Bitcoin markt zal stabiliseren, wat als gevolg heeft dat de industrie zich meer zal richten op het werven van nieuwe klanten en ontwikkelen van nieuwe diensten.