Bitcoin kopen, een goed of slecht idee?

Heeft u al van de bitcoins gehoord? Bitcoins zijn digitale munten die je kan gebruiken als euro’s of dollars. Je kunt bitcoin kopen en verkopen. Ook is het een geaccepteerd betaalmiddel bij winkels en webshops, handig. Veel mensen handelen met bitcoins of bewaren ze, in de hoop dat ze meer waard worden.

Een bitcoin is een ‘cryptocurrency’. Dat betekent dat het een digitale decentrale munteenheid is waarvan de koerst schommelt op de markt. Het is mogelijk in bitcoins te handelen via een ‘wisselkantoor’. Zij kopen de bitcoins in en verkopen ze weer aan de gebruiker.

Bitcoins op het internet

De prijs van de bitcoins schommelt waardoor het mogelijk is een winst te kunnen behalen, maar ook verlies. Om winst te behalen is het natuurlijk wel verstandig op het juiste moment in te stappen, aangezien het niet goed hóéft uit te pakken. Wat de bitcoin zo bijzonder maakt is dat het een volledig vrije valuta is. Geen enkele overheid heeft grip op de waarde van de bitcoins. U bepaalt de waarde, samen met allerlei andere bitcoin gebruikers.  

De belangrijkste voordelen van de bitcoins zijn:

  1. Vrijheid. Niemand weet wie u bent. Het is geheel anoniem.
  2. Lage prijs. De betalingen uitvoeren is goedkoper aangezien er geen tussenliggende systemen gebruikt worden.
  3. Makkelijk. Betalen met de bitcoin is gemakkelijk en kan bij steeds meer bedrijven.

Wilt u ook een bitcoin kopen? Bekijk dan hoe je dat doet op beleggen.info.